جرم بودن آتش زدن کاه و کلش در مزارع
به گزارش بهبهان صدا به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی شهرستان بهبهان ، مدیر جهاد کشاورزی بهبهان با اشاره به اینکه آتشزدن کاه و کلش در مزارع بعد از برداشت محصول ممنوع است، گفت: برابر آیین نامه اجرایی قانون پسماند و قانون هوای پاک آتش زدن کاه و کلش بعد از برداشت ممنوع بوده و جرم تلقی میشود.
لاله نیرومند با اشاره به افزایش دما و گرم شدن هوا و برداشت محصول گندم، جو و سایر محصولات کشاورزی، اظهار کرد: سوزاندن بقایای کشاورزی(کاه و کلش)علاوه بر آلودگی زیست محیطی، احتمال سرایت آتش با توجه به گرم بودن هوا به سایر مزارع، مناطق جنگلی و باغات وجود دارد.
مدیر جهادکشاورزی بهبهان درباره مضرات آتش زدن بقایای گیاهی، اظهار کرد: از بین رفتن مواد تغذیه ای که طی دوره رشد در گیاه به جا مانده، نابودی مواد آلی و میکرو ارگانیسمها و موجودات زنده مفید در خاک، کاهش باروری و حاصل خیزی خاک ، کاهش تحمل گیاه در برابر آفات و بیماری ها به دلیل کاهش مواد آلی خاک، از بین رفتن بافت خاک و کاهش نفوذ آب و افزایش فرسایش خاک و افزایش احتمال سرایت آتش و بروز آلودگی هوا و محیط زیست از جمله مضرات آتش زدن بقایای گیاهی است.
وی با اشاره به اینکه آتشزدن کاه و کلش ممنوع است، گفت: برابر ماده ۳۰ آیین نامه اجرایی قانون پسماند و ماده ۲۰ قانون هوای پاک مصوب سال ۹۶ مجلس شورای اسلامی، آتش زدن کاه و کلش بعد از برداشت اکیداً ممنوع بوده و جرم تلقی میشود و برابر ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی، متخلفان تحت پیگرد قانونی قرار گرفته و به حبس(۶ ماه تا دو سال)یا جزای نقدی محکوم خواهند شد.
وی به کشاورزان توصیه کرد با ساز و کارهای درست از بقایای گیاهی به عنوان بهترین کود استفاده کرده و یا با جمعآوری و بستهبندی آن به مصرف خوراک دام برسانند.
ایشان تصریح نمود ، یک باور نادرست در بین کشاورزان از سالهای سال باقی مانده و آن این است که بعد از برداشت محصول اقدام به آتش زدن کاه و کلش در داخل مرزعه به منظور پاکسازی زمین برای کشت مجدد میکنند و با وجود هشدارهای قانونی به دلیل پیگیری نکردن مسئله جرمانگاری این مسئله شاهد تداوم این کار در فصول کشاورزی هستیم.
ایشان پیرو مصوبات جلسه مدیریت بحران با موضوع اطفا حریق یادآور شد ؛ بنابر قوانین و مقررات آتش زدن بقایای گیاهی محصولات کشاورزی ضمن شناسایی افراد خاطی و مزارعی که کاه و کلش آن سوزانده شده ، مدیریت شهرستان و مراکز خدمات تابعه در کشت های آتی هیچ گونه خدماتی اعم از ، انعقاد قرارداد ، تخصیص نهاده (کود ، گندم و …) ، پرداخت تسهیلات یارانه ای و … ارائه نخواهد کرد .