اولین جشنواره ملی محصولات کنجدی بهبهان برگزار شد

رئیس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بهبهان گفت: اولین جشنواره ملی فرآورده‌های محصولات کنجدی به مدت دو روز در این شهرستان برگزار شد.

 

به‌گزارش بهبهان صدا، علی حداد ۱۱ آبان‌ماه ۱۴۰۳ در حاشیه برپایی جشنواره اظهار کرد: این جشنواره با همکاری فرمانداری بهبهان، دستگاه‌های اجرایی شهر زیدون و جمعی از کشاورزان به مدت دو روز و به میزبانی جهاد کشاورزی شهرستان و شهر زیدون در اقامتگاه بوم‌گردی این شهر برگزار شد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بهبهان در این‌باره ادامه داد: اولین جشنواره فراورده‌های کنجدی شهرستان بهبهان، به‌عنوان مرکز محصولات کنجدی، به همت جمعی از فعالان کشاورزی و گردشگری و همراهی همه دستگاه‌های شهرستان با محوریت جهاد کشاورزی و شهرداری با موفقیت و استقبال مردمی برگزار شد.

او با اشاره به ویژندسازی و معرفی محصولات کنجدی بهبهان به‌عنوان مهم‌ترین اهداف برگزاری این جشنواره، افزود: نمایشگاه محصولات، ماشین‌آلات و صنایع وابسته فرآورده‌های کنجدی نیز برگزار شد و بازدیدکنندگان در این جشنواره با نحوه تولید، ارزش غذایی، فرآورده‌های جانبی، بازاریابی و ویژندسازی فرآورده‌های کنجدی آشنا شدند.

حداد عنوان کرد: علاوه بر برپایی غرفه‌های عرضه و فروش فرآورده‌های کنجدی، طی این دو روز، برنامه‌های شاد و متنوع و گشت‌های گردشگری در شهرستان و روستاهای قدیم زیدون نیز برگزار شد.

او افزود: همچنین برگزاری نشست تخصصی در محل سالن اجتماعات شهرداری، با حضور متخصصان، مسئولان و کارشناسان در سه محور صنفی، تغذیه و امور اجرایی حلواارده‌سازی از دیگر برنامه‌های این جشنواره بود.

ولی‌الله موسوی فرماندار شهرستان بهبهان نیز با اشاره به خواص بی‌شمار کنجد و محصولات کنجدی گفت: فرآورده‌های غذایی محلی بهبهان به‌ویژه محصولات کُنجدی این شهرستان در کشور جایگاه ویژه‌ای دارند.

لاله نیرومند رئیس اداره جهاد کشاورزی بهبهان هم بیان کرد: به دلیل مرغوبیت فرآورده‌های کنجدی شهرستان بهبهان، مشتریان متعددی از نقاط مختلف کشور، حتی خارج از کشور تمایل به خرید این محصول از بهبهانی‌ها دارند و این مهم باعث شده است این شهرستان به‌عنوان مرکز فرآورده‌های کنجدی در استان معرفی شود.

او با بیان این‌که آن‌گونه که باید این محصولات شناخته‌شده نیستند، اضافه کرد: ویژندسازی فرآورده‌های کنجدی بهبهان و زیدون از اولویت‌ها است و باید هرچه سریع‌تر در دستورکار قرار گیرد.

رئیس اداره جهاد کشاورزی بهبهان با اشاره به این‌که غذاهای محلی، این روزها به‌ یک ویژند گردشگری تبدیل شده‌اند گفت: برگزاری و تداوم جشنواره فرآورده‌های کنجدی به ارتقاء سطح کیفی و کمی ورود گردشگران به شهرستان کمک خواهد کرد.

دبیر جشنواره ملی فرآورده‌های کنجدی بهبهان هم گفت: یکی از مواردی که می‌تواند ظرفیت‌های آیینی و فرهنگی اقوام مختلف کشورمان را در حوزه گردشگری به‌عنوان یکی از جاذبه‌ها معرفی کند، غذاهای محلی است.

بخشدار زیدون با اشاره به این‌که تنوع زیادی نیز در فرآورده‌های کنجدی بهبهان و زیدون شاهد هستیم؛ تصریح کرد: توجه به خوراکی‌های سنتی به لحاظ طبیعی بودن آن نه‌تنها در سلامتی بدن موردتوجه قرار می‌گیرد بلکه می‏‌تواند با محوریت خلاقیت، فرهنگ و هنر محلی و بومی در اردکان، تضمین‌کننده مقاصد گردشگری باشد.

او با بیان این‌که تعدادی از غذاهای محلی بهبهان و زیدون در آینده نزدیک به ثبت‌ملی خواهد رسید؛ افزود: برای توسعه و ویژندسازی فرآورده‌های کنجدی این شهرستان باید ثبت‌ملی و جهانی آن به‌عنوان میراث‌فرهنگی ناملموس و عضویت شهر بهبهان در شبکه جهانی شهرهای خلاق خوراک جدی‌تر دنبال شود.

در بهبهان بیست کارگاه حلواارده، ارده و روغن ارده، زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ۵۰۰ نفر را فراهم کرده است.

شهرستان ۲۳۷ هزار نفری بهبهان که در ۲۰۰ کیلومتری شمال غربی استان خوزستان قرار دارد، دارای پایگاه ملی میراث‌فرهنگی ارجان و چغاسفلی و هزاران اثر تاریخی دیگر و با ظرفیت گردشگری اعم از رودخانه‌های مارون و خیرآباد، نخلستان‌های خرما و زمین‌های حاصل‌خیز کشاورزی، سد مارون و کوثر و سدهای تنظیمی آریوبرزن و شهدا، بوم‌گردی‌ها، مجتمع گردشگری مارون، پلاژهای مارون و چاه‌ماری و صنعت صنایع‌دستی در رشته‌های عبابافی، گلیم، جاجیم، کپو و غیره و نیز غذاهای سنتی بهبهان و نان‌های محلی و سنتی بهبهان و روستاها را نیز دارا است.

27